Infiintare

Eco Alpin Club MONTANIARD a luat fiinta in anul 1999, personalitatea juridica fiind consemnata in Actul Constitutiv al Asociatiei la data de 10.07.2001, in temeiul Ordonantei de Guvern nr. 26/2000.

ECO ALPIN CLUB MONTANIARD este o organizatie neguvernamentala, non- porfit si apolitica, avand ca scop promovarea turismului sportiv de competitie, protectia mediului, activitatea artistica in randul maselor largi de oameni si in mod special al tinerilor.

ECO ALPIN CLUB MONTANIARD isi desfasoara activitatea din anul 2000, perioada in care a participat la numeroase concursuri organizate in cadrul Federatiei Romane de Turism Sportiv, la care este afiliata, clasificandu-se la toate probele de concurs pe locuri fruntase.

ECO ALPIN CLUB MONTANIARD isi propune atragerea unui numar cat mai mare de membrii, in special tineri, pentru a creea si promova ideea de turism sportiv, dezvoltarea spiritului de competitie in sport, arta, fotografie, muzica, cultura, derulate toate intr- un cadru organizat.

ECO ALPIN CLUB MONTANIARD organizeaza si participa la o serie de manifestari ecologice, sportive, si culturale, intr-un program de actiuni organizate de club in colaborare cu terti.

ECO ALPIN CLUB MONTANIARD organizeaza expeditii si activitati ecologice de protejare si refacere a cabanelor montane, plantari de pomi in zone montane, actiuni de salubrizare a zonelor montane.